Omwonenden ongerust na omvallen 3 bomen op Kleipeer in Duiven - GelreNieuws.nl

Omwonenden ongerust na omvallen 3 bomen op Kleipeer in Duiven

Geplaatst op 31 maart 2015, om 21:41 uur

Foto: Charles MollDUIVEN- Dinsdagmiddag hebben op de Kleipeer in Duiven drie bomen het loodje gelegd door de storm en de slechte kwaliteit bomen.Omwonenden maken zich grote zorgen nu er in dit stuk al bijna tien bomen zijn gesneuveld. De bomen zijn inmiddels zo’n vijftien meter hoog en als ze omvallen is de kans groot dat ze op auto’s of woonhuizen terecht komen. En dan moet je er niet over nadenken dat er net iemand loopt of fietst.

Rond het middaguur kreeg de brandweer de eerste melding binnen. De boom lag in zijn geheel over de rijbaan en had een geparkeerde auto geraakt. De boom werd vakkundig door de brandweer van Duiven verwijderd. Tegen 16.00 uur kwam er weer een melding binnen dat er een boom op omvallen stond en mogelijk tegen een huis zou kunnen vallen.

Na enig overleg werd besloten de boom met een lier neer te halen, nadat die vakkundig aan de onderkant was ingezaagd. Een ambtenaar van de Gemeente Duiven besloot daarop dat er nog een boom neergehaald moest worden. Wat er met de overige bomen gaat gebeuren is niet bekend. Wat de omwonenden willen is wel duidelijk. Kappen!

Fotoreportage en verslag: Charles Moll