Storm trekt over de regio: veel schade

Geplaatst op 31 maart 2015, om 13:02 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkREGIO – In de hele regio zijn diverse stormschades ontstaan door de harde wind die over Nederland trekt. De brandweer heeft zijn handen vol aan meldingen.

Op de Cattepoelseweg in Arnhem viel een grote tak uit de boom op de bovenleiding van de trolleybus. Daardoor is het busverkeer op die weg niet mogelijk momenteel. De brandweer heeft inmiddels de grote tak verwijderd. De bovenleiding wordt momenteel gemaakt. Ook kwamen er nog verschillende andere meldingen binnen van bomen op de rijbaan en bomen die op vallen stonden in Arnhem.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Velpse brandweer kreeg ook melding van stormschade. Op de Willemstraat bleek een boom te zijn gevallen op een auto. De brandweer heeft de boom is stukjes gezaagd. De weg was enige tijd dicht voor het verkeer. De auto heeft schade opgelopen.

In Duiven veel ook een boom om op de Kleipeer. Een auto raakte licht beschadigd door de takken die op de auto terecht kwamen. De brandweer heeft daar de boom in stukjes gezaagd, zodat het verkeer weer erdoor kon.

Ook in andere plaatsen in de regio kwamen diverse stormschades binnen. KNMI heeft waarschuwing nog niet ingetrokken, wat betekent dat het nog niet voorbij is.