Zwartrijder aangehouden in Didam

Geplaatst op 26 maart 2015, om 11:40 uur

BusDIDAM – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 22-jarige man uit Terborg. Hij verzette zich tegen controleurs van Connexxion toen hij op woensdag betrapt was op het reizen zonder vervoersbewijs.

De man reisde op het traject Arnhem-Doetinchem en bleek geen vervoersbewijs te hebben. Toen hij hierop werd aangesproken en er om zijn identiteitsbewijs werd gevraagd, weigerde hij iedere medewerking. Hij werd aangehouden en verzette zich. De controleurs wisten de man onder controle te krijgen, te boeien en aan de politie over te dragen.

Hij is op het politiebureau verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte kan een hogere strafeis tegemoet zien omdat geweld tegen mensen met een publieke functie niet wordt getolereerd. Geweld tegen mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.