Dodelijk ongeval Eerbeek: agent haalde samen met omstanders het slachtoffer uit het water

Geplaatst op 28 april 2015, om 11:27 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkEERBEEK – Bij het dodelijk ongeval op de Dierenseweg in Eerbeek, waarbij zaterdagochtend de 20-jarige Bram Hendriks uit Dieren om het leven kwam, hebben omstanders de agent geholpen. Dat heeft de politie bevestigd aan GelreNieuws.

Dit blijkt uit nieuwe informatie. In het bericht -wat de politie had vrijgegeven aan de pers- stond  dat een agent die er langs kwam de situatie niet vertrouwde. Een krantenbezorger Hilverink uit Ellecom kwam toen ook net aan terwijl hij bezig was de ochtendkranten rond te brengen. Samen met hem heeft hij gekeken naar de auto. De jonge agent vertrouwde de situatie niet. We besloten om te zoeken. De agent ging bij het kanaal kijken en de krantenbezorger bij de dichtstbijzijnde woning. De politieman bleef maar goed kijken in het water van het Apeldoorns kanaal, totdat die ineens riep naar Hilverink ‘Kom snel, er ligt een lichaam in het water!’. De agent sprong, nadat hij zijn riem eraf had gehaald, het water in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op dat moment kwam er net een bestelbus aan met daarin een man en een jonge vrouw. De man heeft samen met Hilverink en de politieagent het slachtoffer uit het water gehaald. De jonge vrouw is vervolgens samen met de agent direct begonnen met reanimeren.

– Zie ook: Dodelijk ongeval op Dierenseweg bij Eerbeek

Hilverink laat in een telefoongesprek met GelreNieuws weten dat hij veel lof heeft voor de jonge agent die onderweg was naar het bureau omdat zijn dienst begon. ‘Hij regelde tussendoor alles, via zijn portofoon om de laatste situatie door te geven, het uit het water halen, het reanimeren. Hilverink laat weten dat dit eenmaal is waarvoor de agent kiest, maar toch heeft hij alle respect voor de jongen dat hij heeft geprobeerd het slachtoffer te redden. Helaas is dit niet gelukt.

Politiewoordvoerder Simen Klok laat weten: ‘Zolang omstanders op dat moment de aanwijzingen van de hulpdiensten opvolgen zijn wij altijd blij dat ze op zo’n moment helpen.’.