Jongeman ontvoerd bij de Albert Heijn Oosterbeek

Geplaatst op 19 april 2015, om 14:06 uur

foto: Persbureau HeitinkOOSTERBEEK– De politie is op zoek naar getuigen die zaterdag iets gezien hebben van een tijdelijke ontvoering van een 19-jarige inwoner van Julianadorp. De jongeman verblijft vanwege werkzaamheden, tijdelijk in de omgeving van Oosterbeek. De jongeman bleef ongedeerd

Zaterdagmiddag werd de politie naar een adres in Heteren gestuurd. Daar zou een man zijn aan komen lopen die om hulp had gevraagd. Het volgende zou zijn gebeurd:

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omstreeks 13.00 uur werd de 19-jarige jongeman, die op het trottoir liep ter hoogte van de Albert Heijn in het centrum van Oosterbeek, door twee onbekende personen in een zilver/grijs bestelbusje getrokken. Het busje was ter hoogte van hem gestopt, de schuifdeur werd geopend en vervolgens werd hij met geweld naar binnen getrokken. Hierna reed het busje weg.

De twee personen in het busje vroegen hem om geld en zijn telefoon. De man uit Julianadorp had nagenoeg geen geld bij zich en in zijn telefoon hadden de twee ook geen interesse. Vervolgens reden ze nog even door en hebben de jongen hardhandig uit het busje gezet.

Onderzoek heeft uitgewezen dat dit moet zijn geweest op de Fonteinallee in Doorwerth (onder een viaduct van de A50). Omdat het busje nogal acuut remde op deze plek en ook hard wegreed zou het kunnen dat passanten dit is opgevallen. De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. Zowel in het centrum van Oosterbeek als op de locatie waar de man uit het busje is gezet. Mochten mensen in deze omgeving in genoemde periodes video- of foto opnames hebben gemaakt, waarop het busje zou kunnen voorkomen, dan wil de politie daarover graag worden geïnformeerd.

De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.