Plofkraak op pinautomaat bij station Ede-Wageningen

Geplaatst op 15 april 2015, om 11:35 uur

foto: Roland HeitinkEDE – De politie onderzoekt een plofkraak op een geldautomaat bij station Ede-Wageningen. Op woensdag 15 april hoorden agenten rond 4.15 uur een harde knal in Ede.

Omdat de agenten meteen het vermoeden hadden dat het om een plofkraak ging, hebben ze een ronde gemaakt langs alle pinautomaten in de buurt. Tijdens die ronde kwam er een melding van een autobrand bij het station binnen, waardoor de agenten richting het station gingen. Daar bleek een geldautomaat te zijn opgeblazen. Er stond een brandende auto bij de automaat, die enkele weken geleden gestolen was. De daders waren al gevlucht met een onbekend geldbedrag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij de ontploffing is de gevel van het gebouw ontzet, ook enkele muren zijn ontwricht. De politie heeft sporenonderzoek gedaan. In het verdere onderzoek roept de politie ook de hulp van het publiek in. Mogelijk hebben mensen rond 4.20 de daders zien vluchten in een auto of op een scooter. Hebt u de daders zien vluchten? Of hebt u andere informatie die mogelijk te maken kan hebben met deze plofkraak? Bel dan de politie via 0900-8844.