Slapend stel belandt met plezierjacht in de kribben

Geplaatst op 4 april 2015, om 03:23 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkARNHEM – Een stel uit Veenendaal zijn met hun plezierjachtje zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de kribben langs de Rijn terecht gekomen. Rond 1.00 uur kreeg de meldkamer een melding dat er een schip in nood was. De brandweer rukte uit met onder andere een boot.

Na een zoekactie van ruim een half uur werd het duidelijk: Het bleek geen schip maar een plezierjachtje met een stel en hun kind die daarin lagen te slapen. Het stel had hun jacht tussen de Nelson Mandelabrug en de John Frostbrug vastgelegd aan de kant. Maar deze bleek door onbekende oorzaak weer los te zijn geraakt, waardoor het plezierjachtje met de sterke stroming meeging. Echter had het echtpaar met hun kindje niks in de gaten; zij lagen te slapen. Een oplettende getuige sloeg alarm. Het plezierjachtje zat vast in de kribben net voorbij de Nelson Mandelabrug, de brandweer heeft ze los getrokken met de boot, waarna ze naar de Rijnkade zijn gebracht.

‘Gelukkig is ons niks overkomen. We schrokken wel erg dat ineens mensen ons wakker maakte, maar gelukkig bleek dat de brandweer.’, aldus het stel tegenover GelreNieuws. Ze zijn naar een veilige plek gevaren, maar of ze nog verder konden slapen is de vraag.