Duo met gestolen kluis opgepakt in Arnhem

Geplaatst op 25 mei 2015, om 11:31 uur

foto: Persbureau HeitinkARNHEM – De politie heeft zondagmiddag twee mensen aangehouden na de diefstal van een kluis. Een getuige belde de politie omdat ze een harde knal had gehoord aan de Rotterdamsingel in Arnhem.

Toen ze uit het raam keek zag ze een man en een vrouw weglopen met een kluis. Toen agenten even later ter plaatse kwamen kon de getuige vertellen in welke auto de verdachten waren vertrokken. Even later zagen andere agenten de auto rijden op de Burgemeester Matsersingel. Op de achterbank bleek inderdaad een kluis te liggen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bel 112
De politie benadrukt hoe belangrijk het is om bij verdachte situaties 112 te bellen. Agenten kunnen niet overal tegelijkertijd zijn en dus is het belangrijk dat iedereen alert is om woninginbrekers te kunnen pakken.

Uit onderzoek blijkt dat de kluis dezelfde zondag in Beuningen uit een huis was gestolen. Vermoedelijk hebben de verdachten in Arnhem een hoog gebouw opgezocht om de kluis naar beneden te gooien zodat de kluis open zou gaan. De man van 38 jaar en vrouw van 36 jaar uit Duitsland zijn aangehouden. De politie doet nu verder onderzoek naar hen.