Grote zoektocht Bergherbos ‘s-Heerenberg: waar zijn Shadow en Hachi?

Geplaatst op 11 mei 2015, om 17:16 uur

S-HEERENBERG – Op Maandag 27 april rond 7:00 uur zijn de 2 Husky’s Shadow en Hachi vermoedelijk ontsnapt aan de Donrualaan in ‘s-Heerenberg. “De poort zat waarschijnlijk niet goed dicht en zijn zo uit de achtertuin ontsnapt”, zo verteld Kim (21) de dochter van de eigenaar aan GelreNieuws.

Eigenaar Irma (51) is slechthorend geboren en naar twee hersenbloedingen afhankelijk van de Husky’s. Het zijn dan wel geen hulphonden maar door dat ze goed getraind zijn reageren ze op haar handgebaren. “We vermoeden zelf toch nog dat ze hier in het bos zijn” verteld Kim verder.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omdat er door oplettende buurtbewoners gehuil van uit het bos is gehoord, zijn ze met ruim 50 vrijwilligers het bos dagelijks aan het doorzoeken. Afgelopen weekend hebben ze het groot aangepakt. Zo is er in de nacht van zaterdag 9 mei op zondag 10 mei op 18 verschillende plekken gepost om het gehuil te lokaliseren. Ook zijn er eerder al speurhonden en drones ingezet. Helaas onbreekt nog ieder spoor.

Er is een facebook pagina aangemaakt ‘Shadow en Hachi’ waar alle update geplaatst worden. “Want Shadow en Hachi moeten terug!”, aldus Nathalie Ebbers, verslaggeefster van GelreNieuws. Zij volgt momenteel de zoekactie op de voet en helpt zelf mee samen met haar man. Zij laten weten dat het eerdere bericht op de website -dat één van de honden zou zijn gespot in Duiven-  vals alarm is. Het bleek de hond van de plaatselijke boer.