Kruispunt Doetinchem waar vrouw been verliest nog dit jaar afgesloten

Geplaatst op 28 mei 2015, om 11:38 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkDOETINCHEM – Het kruispunt in Doetinchem waar gisteren een 55-jarige vrouw haar been kwijt is geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen, wordt dit jaar nog afgesloten door de gemeente.

Een dag voordat het besluit van de Doetinchemse gemeenteraad, om de kruising Terborgseweg met de Ambachtstraat af te sluiten voor verkeer, werd genomen verloor een fietsster daar een been bij een ongeval. De vrachtwagen reed vanaf de Terborgseweg en sloeg rechtsaf de Ambachtstraat in. De vrouw fietste op de kruising van de Terborgseweg rechtdoor. Beide weggebruikers reden door groen. Mogelijk heeft de 39-jarige vrachtwagenchauffeur de fietsster niet gezien door de dode hoek van de trailer.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na het ongeval is de vrouw bevrijd door de brandweer en met zware verwondingen per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeersongevallendienst onderzoekt het ongeluk. De chauffeur van de vrachtwagen is naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Dat is de standaardprocedure bij dit soort incidenten.

Het afsluiten van de kruising stond al als agendapunt bij de hamerstukken van de gemeenteraad. Dat houdt in dat de raad unaniem achter het besluit staat. Mogelijk wordt eind dit jaar de kruising afgesloten en is het alleen nog toegankelijk voor bussen van en naar het busstation. Het overige verkeer moet omrijden als ze bij de Ambachtstraat in willen.

Willem Traag, raadslid D66 van de gemeente Doetinchem laat weten in een reactie; “Het is heel triest wat er is gebeurd, maar verkeerstechnisch is dit geen bijzondere kruising. Veel kruispunten binnen de bebouwde kom zijn zo ingericht”.