Weer ongeval op de A12 bij Duiven: zeker 14 weggebruikers door rood kruis

Geplaatst op 20 mei 2015, om 18:49 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkDUIVEN – Op de A12 bij Duiven is woensdagmiddag een automobilist tegen een aanhanger aangereden. Door het ongeval was de rechterrijstrook dicht, maar zeker 14 mensen negeerden het rode kruis.

Dat zag journalist/fotograaf Roland Heitink, die werkzaam is voor GelreNieuws.

Het ongeluk gebeurde rond 16.20 uur ter hoogte van afslag Duiven bij het Van der Valk Hotel. Een automobilist klapte achterop een aanhanger waar een shovel op stond en kwam in de berm tegen een verkeersbord tot stilstand. De auto heeft veel schade opgelopen. De schade aan de aanhanger is aanzienlijk. Beide bestuurders van de voertuigen kwamen met de schrik vrij.

Tijdens het rijden zag de fotograaf van GelreNieuws zeker 14 mensen door het rode kruis rijden. De meesten stopten en probeerden zo snel mogelijk in te voegen in de linkerrijstrook, maar sommige gingen nog een stuk verder pas invoegen toen ze de Rijkswaterstaat auto zagen met de pijl erop. Bij een ongeval op de A12 bij Arnhem werden afgelopen zondag 17 mei nog ruim 10 automobilisten bekeurd, omdat er een speciaal team stond te controleren op weggebruikers die het rode kruis negeerden.

De laatste tijd zijn er vaker ongevallen op de A12 bij Duiven. Zo was het afgelopen vrijdag 15 mei en dinsdag 19 mei ook nog raak.