Brandweer Dieren opent vandaag zijn deuren voor publiek

Geplaatst op 27 juni 2015, om 06:37 uur

DIEREN – vandaag, 27 juni, zal de Brandweer van Dieren zich presenteren door middel van een gezellige Open Dag. Voor alle leeftijden is op deze dag voldoende te beleven rondom de brandweergarage aan de Harderwijkerweg in Dieren.

De kleintjes mogen zich uitleven op een brandweer-springkussen en kunnen de brandweermannen en- vrouwen in spe een blusdiploma halen. Voor jong en oud is het mogelijk om de brandweervoertuigen van binnen en buiten te bekijken. Bij de diverse stands wordt informatie gegeven over brandveilig leven in en rondom huis. Ook kan men ervaren hoe het is om in een woonkamer te zijn die vol met rook staat.

De Brandweer in Dieren is op zoek naar mannen en vrouwen die zich willen gaan inzetten bij de vrijwillige brandweer. Voor de belangstellenden wordt informatie gegeven over wat je moet doen om brandweervrijwilliger te worden en wat het brandweervak betekent.

Rond de klok van 11.00 uur en om 14.30 uur zal er een zeer bijzondere demonstratie plaatsvinden. Wat dit precies inhoudt, blijft nog even een verrassing. De jeugdbrandweer van de gemeente Rheden zal eveneens aanwezig zijn om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden.

‘Wij hopen u te zien vandaag tussen 10.00 uur en 16.00 in de Brandweerkazerne aan de Harderwijkerweg te Dieren. De koffie staat klaar!’, aldus de brandweer.