Grote schade na caravanbrand tegen woonhuis aan in Ede

Geplaatst op 10 juni 2015, om 03:23 uur

foto: Roland HeitinkEDE – In de nacht van dinsdag op woensdag is er een caravan totaal verwoest door een brand aan de Bettekamp in Ede. Een naastgelegen huis en garagebox raakte zwaar beschadigd.

De brand werd rond 01.10 uur ontdekt. Naast een woning stond een caravan geparkeerd die in de brand stond. Op advies van de tweede melder werd er opgeschaald naar code middelbrand, waarbij meerdere tankautospuiten van de brandweer ook werden gealarmeerd om ter plaatse te komen. Een stuk van de dakgevel van het woonhuis stond in brand, nadat de vlammen van de caravanbrand waren overgeslagen. Ook een garagebox, schuin naast het woonhuis, begon te branden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweerlieden hadden het vuur na enige tijd geblust. Het huis heeft forse schade opgelopen. De garagebox werd verwoest door de brand. Van de caravan, waar de brand begon, was niks meer over.

Buurtbewoners zeggen dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Ook iets verderop in de straat is er brand gesticht in een kliko container, De politie start met een onderzoek. Mensen met tips kunnen bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.