Overvallen Arnhem en Nijmegen in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 1 juni 2015, om 14:55 uur

opsporing-verzocht-annikoARNHEM/NIJMEGEN – In de uitzending van Opsporing Verzocht van 2 juni zal aandacht worden besteed aan een overval op een woning aan de Bredestraat in Nijmegen en een poging tot overval op een woning aan de Schepen Monetariusstraat in Arnhem. Beide overvallen vonden plaats op 30 december 2014.

Op die middag ziet de bewoner van een woning aan de Schepen Monetariusstraat in Arnhem een wat zenuwachtige jongen voor de deur staan. De jongen heeft een TNT of PostNL-jas aan en heeft een pakje bij zich. De bewoner vertrouwt het niet helemaal en doet de deur niet open. De jongen verdwijnt. De bewoner ziet nog een beige Volvo V70 wegrijden.

Nog geen twee uur later wordt een overval gepleegd op een woning aan de Bredestraat in Nijmegen. Ook daar wordt een beige Volvo V70 gezien. Later blijkt dat de beige Volvo in Velp bij Arnhem is gestolen. Het overvallenteam houdt er rekening mee dat beide overvallen door de zelfde daders zijn gepleegd.
De twee genoemde overvallen horen waarschijnlijk bij een reeks van overvallen in en rond Nijmegen. Ook een gestolen auto die later in Nistelrode is aangetroffen lijkt bij de overvallen betrokken te zijn.

Het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdagmorgen om 11.40 uur op NPO 2.