Tractorongeval Duiven: rust zacht lieve Axel

Geplaatst op 23 juni 2015, om 14:10 uur

FOTO: CHARLES MOLL EN ROLAND HEITINKDUIVEN/RHEDEN – Bij het tractorongeval maandagmiddag in Duiven is de 18-jarige Axel uit Rheden om het leven gekomen. Vele reageren geschokt op zijn dood.

Maandagmiddag rond 14.15 uur gebeurde het fatale ongeluk. Axel reed vanuit Zevenaar in de richting van Duiven met de tractor van loonwerkersbedrijf Kriesels. De Rhedense jongen was stagiair bij het bedrijf. ‘We zijn behoorlijk aangeslagen’, zo meldt meneer Kriesels.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook de school Groenhorst Velp reageert geschokt. De 18-jarige was daar 4 jaar lang leerling op de middelbare school, waarna die naar de mbo-school AOC-Oost in Doetinchem is gegaan. ‘Wij zijn ernstig van slag. Bij leerlingen, stageaanbieders en de school is dit hard aangekomen’, zo vertelt Ben Kupers, locatiedirecteur van AOC-Oost. Medewerkers van de school zijn maandagavond bijeen gekomen. ‘Dat is gebruikelijk als zoiets gebeurt, maar we moeten bekijken hoe we hier mee omgaan.’

Oud-klasgenoten van het Groenhorst gaan binnenkort bijeen komen om Axel te herinneren. ‘Zijn aanwezigheid in de klas zullen wij nooit vergeten. Het komt allemaal erg hard aan. Hij is veel te jong overleden.’, aldus een oud-klasgenoot. Inmiddels zijn de eerste bloemen al gelegd op de plek waar hij om het leven is gekomen.

Axel was een jongen die veel heeft gewerkt. Hij hield van zijn werk, wat hem nu uiteindelijk fataal is geworden. Hoe het tragisch ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Rust zacht Axel. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte de aankomende tijd.

Zie ook: Jongeman (18) uit Rheden komt om bij ongeval met tractor in Duiven