Gelderland geteisterd door grote branden bij onweer

Geplaatst op 3 juli 2015, om 01:39 uur

Foto: Charles MollBENNEKOM- De provincie Gelderland is geteisterd door grote branden bij woningen met een rieten kap na blikseminslag.

Het onweer ging gepaard met vele ontladingen en stevige regen- en hagelbuien. Het begon vanavond in Bemmel, waar de bliksem insloeg in een woonboerderij aan De Vergert. De woonboerderij had een paar maanden geleden grote schade opgelopen na blikseminslag gevolgd door brand. Het nieuwe rieten dak was net klaar en de bewoners zaten net een paar weken weer in de woning. Gelukkig viel de schade nu mee door snel optreden van de brandweer en de rietploeg uit Kootwijkerbroek.

Enige tijd later ontstond er brand door blikseminslag aan de Langesteeg in Bennekom. Al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand maar helaas was het pand niet te redden. De schade aan het pand en inventaris is groot. In de woning was een tandartsenpraktijk gevestigd. Meerdere woningen in de buurt met een rieten kap liepen gevaar door vliegvuur. Runderen in de nabijheid van de brand werden door de politie verwijderd.

Door blikseminslag waren er ook zeer grote boerderijbranden met een rieten kap in Winssen en in de Doornweerdstraat in Twello. Voor zover bekend vielen er nergens gewonden.