Serieuze brandoefening bij basisschool De Holtbanck in Rheden

Geplaatst op 7 juli 2015, om 14:28 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkRHEDEN – Op basisschool De Holtbanck aan de Arnhemseweg in Rheden heeft dinsdagochtend een serieuze brandoefening plaatsgevonden. Zelfs de brandweer kwam ter plaatse.

Rond 8.50 uur, het begin van de schooldag, was er zogenaamd brand ontstaan bij de magazijn dat zich  midden in de school bevindt. Het brandalarm ging af en iedereen moest per direct de school verlaten. De ruim 250 leerlingen werden onder begeleiding van de juffen en meesters naar buiten gebracht en ondertussen kwam de brandweer met gillende sirenes aan. Ook voor hun was het gelijk een oefening en ze pakten het serieus aan en gingen met luchtmasker en waterslang naar binnen om de zogenaamde brandhaard te ‘blussen’.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Alleen de brandweer en een medewerker van de school wisten dat het ging plaatsvinden. Vele juffen en meesters waren behoorlijk verrast. Eind van de middag komt de brandweer langs om het na te bespreken. ‘Er zijn wat puntjes wat nog beter kan, maar het is uitstekend gegaan’, aldus een woordvoerder van de basisschool. Na een uur vertraging moesten kinderen weer echt aan geloven: ze moesten weer gaan verder leren in de boeken.