Terborgenaren werken aan veilig Terborg met BuurtWhatsApp

Geplaatst op 9 juli 2015, om 12:58 uur

FB_IMG_1436437127264TERBORG – Sinds 6 juli is er een BuurtWhatsApp in Terborg geactiveerd. Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald. Ook in Terborg willen we dit samen met de inwoners realiseren.

U aanmelden kan via onderstaande link :
http://www.terborgsbelang.nl/cms6/index.php/buurtwhatsapp/aanmelden

De gemeente zal Terborg voorzien van attentiebordjes waarmee ze duidelijk maken dat de terborgenaren zelf actief werken aan de veiligheid in Terborg.