Toeristendrama in Zutphen: 5 gewonden

Geplaatst op 16 juli 2015, om 14:39 uur

foto: Roland HeitinkZUTPHEN – Bij een dramatisch ongeluk in Zutphen zijn donderdagmiddag vijf gewonden gevallen, van wie zeker één ernstig. Het ongeluk gebeurde toen een grote tak afbrak van een boom waaronder een groep toeristen stond te wachten op de aanlegsteiger van fluisterbootjes die door de grachten in Zutphen varen.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. Meerdere slachtoffers zaten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Getuigen zeggen tegen De Stentor dat er tussen de vijfentwintig en veertig mensen onder de boom stonden toen de tak naar beneden kwam. De brandweer moet de tak eerst in stukken zagen voor het gevaarte van de steiger gesleept kan worden. De omgeving van de plaats van het ongeluk blijft daarom donderdagmiddag afgesloten. De fluisterboten varen voorlopig niet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Boominspectie
Medewerkers van de gemeente komen donderdagmiddag de boom inspecteren om vast te stellen hoe het ongeluk kon gebeuren. Mogelijk was bij de gemeente bekend dat de takken niet sterk zijn. De boom stond al enige tijd op de nominatie om te worden gekapt.

Bron: De Telegraaf