Treinpassagiers geslagen door jongeren bij Arnhem

Geplaatst op 22 juli 2015, om 14:06 uur

NKM_110928-08ARNHEM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in en bij het Centraal Station vier verdachten aangehouden. Zij worden er van verdacht dat ze in de trein van Nijmegen naar Arnhem vier passagiers hebben mishandeld.

Een groep van 15 á 20 jongens gedroeg zich buitengewoon hinderlijk in de trein van Nijmegen naar Arnhem. Dat was rond 02.00 uur. Toen één van de medepassagiers daar wat van zei, werd hij direct op zijn gezicht geslagen. Daarop kwamen nog drie passagiers het slachtoffer te hulp. Ook zij werden zwaar mishandeld. Toen de melding daarvan bij de politie binnen kwam, bleken al een aantal jongeren in Arnhem-Zuid te zijn uitgestapt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aanwijzingen
Besloten werd om de verdachten in Arnhem-Centraal uit de trein te halen. Op aanwijzingen van de passagiers konden vier verdachten worden aangehouden. Het betreft een 21-jarige Tilburger, een 19-jarige Rotterdammer, een 16-jarige jongen uit Westervoort en een 18-jarige zonder vaste verblijfplaats. De 21-jarige verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en verwonde daarbij een politieman. Hij moest met pepperspray onder controle gebracht worden.

Alle verdachten zijn ingesloten. Vier slachtoffers deden aangifte en moesten aan hun verwondingen behandeld worden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.