Tropische temperaturen tijdens derde editie Waterdag Brummen

Geplaatst op 6 juli 2015, om 16:53 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkBRUMMEN – Tropische temperaturen zaterdag tijdens de derde editie van de Waterdag in Brummen. Het evenement heeft volgens de organisatie, stichting MAD4Events, honderden bezoekers getrokken.

De hoge temperaturen hebben volgens een woordvoerder van de stichting niet tot problemen geleid. De organisatie had wel extra maatregelen getroffen. Het waterspektakel werd, net als de twee voorgaande edities, mede mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Brummen (OVB).

Bezoekers konden verkoeling zoeken op de tobbedansbaan, de tarzanbaan, in het zwembad en onder de waterstralen van de brandweerauto van de Brummense brandweer. Ook konden kinderen zich vermaken op het springkussen. Daarnaast was er de hele dag zomerse muziek op het Marktplein te horen.

Vanwege de hitte had de organisatie een gratis drinkwatertappunt geplaatst. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook waren er schaduwplekken gecreëerd en extra vrijwilligers ingezet om toezicht te houden. “We waren goed voorbereid indien mensen ondanks de maatregelen toch door de warmte bevangen zouden raken”, aldus een woordvoerder van MAD4Events. “Er lagen draaiboeken klaar en er waren genoeg mensen aanwezig die indien nodig eerste hulp konden bieden.”