Tropische temperaturen: verkoeling tijdens Waterdag Brummen

Geplaatst op 2 juli 2015, om 13:35 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkBRUMMEN – Het is al een paar dagen tropisch warm in Nederland. Zaterdag bereikt het kwik waarschijnlijk z’n hoogtepunt; er worden temperaturen van ruim 38 graden verwacht. Evenementenstichting MAD4Events zorgt voor verkoeling in Brummen.

Voor het derde jaar op rij organiseert de stichting de Waterdag op het Marktplein in het centrum van het dorp. Het waterspektakel wordt mede mogelijk gemaakt door de Ondernemersverenging Brummen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er komen weer een aantal grote waterattracties in het centrum van Brummen te staan; een tobbedansbaan en een tarzanbaan. Ook aan de allerkleinsten is ook dit jaar weer gedacht. Voor hen zal er een groot, maar ondiep zwembad opgeblazen worden. De hele dag zal er zomerse muziek op het Marktplein te horen zijn.

Vanwege de hitte wordt er op het plein een waterpunt gemaakt waar bezoekers van de Waterdag gratis water kunnen tappen. Daarnaast adviseert MAD4Events bezoekers voldoende te drinken, zich goed in te smeren en zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken. Een woordvoerder van de stichting laat weten dat er extra mensen ingezet worden om een oogje in het zeil te houden.

De Waterdag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie over de Waterdag is te vinden op de facebookpagina van MAD4Events.