Waarschuwing: opnieuw voor babbeltrucs bij ouderen

Geplaatst op 30 juli 2015, om 16:10 uur

mouw-nieuwe-uniform-politieAPELDOORN/ZUTPHEN – De politie waarschuwt opnieuw tegen babbeltrucs bij ouderen. In Apeldoorn, Zutphen en Warnsveld zijn de afgelopen dagen in totaal vier meldingen binnengekomen.

In alle gevallen stond er een man aan de deur die zich voordeed als iemand van een waterleidingbedrijf. Via een smoes wist hij in twee gevallen de pinpas van de slachtoffers te bemachtigen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een vrouw van 101 jaar wist de dader weg te jagen. Ze deed net alsof er bekenden op bezoek kwamen, waarna de man er vandoor ging. Een 91-jarige vrouw in Warnsveld gaf haar bankpas en pincode wel af, waarna er geld van haar bankrekening werd gehaald.

In Apeldoorn werd een vrouw van 90 jaar benaderd door een man die in haar tuin stond en zich voordeed als iemand van het waterleidingbedrijf. De man vertelde dat de vrouw geld terug kon krijgen van het waterleidingbedrijf. Daarvoor had hij haar bankpas nodig. Ook wist de man haar pincode te ontfutselen.

Waarschuw ouderen
Toen de politie buurtonderzoek deed in deze zaak bleek dat de dader dezelfde truc ook bij een andere vrouw van 90 jaar oud had geprobeerd. De politie benadrukt dat het belangrijk is dat u voorzichtig met uw bankpas omgaat. Als iemand van bijvoorbeeld een waterleidingbedrijf onaangekondigd voor uw deur staat en om uw betaalgegevens vraagt, trap er dan niet in. In deze gevallen ging het telkens om hoogbejaarde slachtoffers, de politie wijst erop dat het belangrijk is om als kinderen of zorgverleners hierover met ouderen in gesprek te gaan.