Zwarte Cross 2015 behaalt opnieuw bezoekersrecord - GelreNieuws        

Zwarte Cross 2015 behaalt opnieuw bezoekersrecord

Geplaatst op 26 juli 2015, om 19:34 uur

foto: Hidde-Jan van BeekLICHTENVOORDE – Dit weekend bezochten 197.450 mensen de 19de editie van de Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde. In 2014 waren dit er 185.276; dit betekent opnieuw een bezoekersrecord! Ook dit jaar blijkt de unieke formule van muziek, motorsport, theater, stunts en ander spektakel een succes. Zowel de camping, zaterdag als de zondag waren ruim van te voren uitverkocht.

Een uitgelaten vrijdag, onstuimige zaterdag en een relaxte zondag
Afgelopen donderdag openden de poorten van de uitverkochte Zwarte Cross camping. De dag erna begon het feest ook eindelijk voor alle dagbezoekers. Zaterdagmiddag kreeg de Zwarte Cross te maken met flinke regen en een stevige wind. Dit zorgde ervoor dat veel bezoekers het festivalterrein verlieten. Toen het onstuimige weer ging liggen besloot de organisatie om de entreepoorten open te zetten voor iedereen die opnieuw of alsnog de Zwarte Cross wilde bezoeken. Er werd vanaf dat moment geen entree meer geheven. Voor campingbezoekers met een gesneuvelde tent werd onderdak geregeld bij Aloys Roemaat Transpoort te Lichtenvoorde. Hier is door 300 bezoekers gebruik van gemaakt. Voor hen is het ook mogelijk om daar de komende nacht door te brengen.

Tot op heden is het evenement verder zonder enige calamiteiten verlopen en de organisatie spreekt dan ook van een zeer geslaagde editie. Festivaldirectrice Tante Rikie: “Alleen maar vrolijke mensen, het festivalterrein ligt er vanaf vanochtend weer geweldig bij en de sfeer is geweldig. Wat was het een fantastisch weekend. Zwarte Crossers, I love you!”.

Op dit moment is het festival nog in volle gang en het feest zal op de camping tot in de kleine uurtjes doorgaan. Komende weken maakt de Zwarte Cross organisatie zich op voor de voorbereidingen van haar kleine broertje Mañana Mañana. Dit festival vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus in Hummelo. De ideale plek voor Zwarte Cross bezoekers om weer op krachten te komen.

De bezoekersaantal per dag waren:
Donderdag 23 juli:          19.462
Vrijdag 24 juli:                   46.498
Zaterdag 25 juli:               68.979 (64.423 + 4556 na openstelling dagkassa)
Zondag 26 juli:                  62.511

Zwarte Cross 2016
Volgend jaar zal de Zwarte Cross plaatsvinden op 22, 23 en 24 juli. De campingbezoekers zijn al een dag eerder welkom op 21 juli. Het motto van 2016 is ‘Say yes to apartigheid!’. De voorverkoop van deze 20-jarige jubileum editie start op 21 november via www.zwartecross.nl.