5 aanhoudingen bij Ground Zero in Bussloo: 150 XTC pillen

Geplaatst op 30 augustus 2015, om 13:31 uur

foto: Persbureau HeitinkBUSSLOO – De politie heeft tijdens controles  rond het dance-evenement Ground Zero in Bussloo, vijf personen aangehouden. Drie van hen zaten met teveel alcohol achter het stuur. Een ander werd aangehouden voor het bezit van 150 XTC-pillen en een kleine hoeveelheid speed en cocaíne.

Politiemedewerkers van de Landelijke Eenheid en Oost Nederland controleerden tussen 19.30 uur en 00.30 uur op de A1, A50, N790 en N345 in totaal 90 voertuigen. De controles waren vooral gericht op het bezit van verdovende middelen en mobiel banditisme.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Alcohol
De drie bestuurders die betrapt werden met teveel acohol achter het stuur hadden allen een promillage van ongeveer 1,2. Dat is ruim twee keer de toegstane hoeveelheid van 0,5. Alle bestuurders kregen naast een proces-verbaal ook een rijverbod van zes uur opgelegd. Op de A1 kan een automobilist zijn rijbewijs inleveren nadat was vastgesteld dat hij met een snelheid van 191 km/uur over de snelweg racete.

Een andere bestuurder moest met lede ogen aanzien hoe zijn auto werd afgesleept omdat hij de belasting nog een flink bedag was verschuldigd. Verder had een bestuurder nog een boete van 1177 euro open staan. Hij was daartoe veroordeeld wegens het onverzekerd rijden. Dat was echter ook nu weer het geval. Proces-verbaal werd opgemaakt en hij kon zijn auto laten staan.

Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij rijdend werd aangetroffen terwijl hem een ontzegging van de rijbevoegdheid was opgelegd.

Verdovende middelen
Naast de persoon die werd aangehouden voor het bezit van 150 XTC-pillen werd nog een tweede man aangehouden voor het bezit van de partydrug GHB. Verschillende bestuurders en inzittenden hadden kleine hoeveelheden softdrugs in hun bezit welke in beslag werden genomen. Onder andere vier Fransen deden vrijwillig afstand van hun wiet.