Arnold Gerritsen stopt als Zutphense burgemeester in 2016

Geplaatst op 29 augustus 2015, om 19:17 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkZUTPHEN – Burgemeester Gerritsen kondigt zijn vertrek aan als burgemeester van Zutphen per 1 februari 2016, precies zeventien jaar na zijn eerste officiële benoeming. Dat doet hij tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van raadsleden bij hem thuis. 

Deze week diende Arnold Gerritsen zijn ontslag in bij de Koning via de Commissaris van de Koning van Gelderland Clemens Cornielje.

Arnold Gerritsen startte 1 februari 1999 als burgemeester van Zutphen. Vanaf 2005 volgde de benoeming voor de nieuwe gemeente Zutphen als gevolg van de samenvoeging van Zutphen en Warnsveld. Voordat hij burgemeester werd, was hij zes jaar wethouder van de gemeente Apeldoorn. Ook was Gerritsen enkele jaren raadslid in Apeldoorn en voorzitter van de Apeldoornse D66 fractie. Van 1984 tot 1992 was hij directeur Recreatieschap Oost-Gelderland.

Arnold Gerritsen: “Ik heb het werk als burgemeester met veel overgave en toewijding voor Zutphen en Warnsveld vervuld. Ik zal het nog lastig krijgen me los te maken, maar ik heb me altijd voorgenomen om op mijn zevenenzestigste te stoppen. Die leeftijd heb ik als ik op 1 februari afscheid neem.”