Brandweeroefening: Twee auto’s te water Kanaaldijk Spankeren - GelreNieuws.nl

Brandweeroefening: Twee auto’s te water Kanaaldijk Spankeren

Geplaatst op 26 augustus 2015, om 00:20 uur

foto: Fireanimals.nlDIEREN – Bij oefening met een ongeval op de Kanaaldijk bij Spankeren zijn donderdag twee auto’s te water geraakt. Rond 20.00 uur kwamen twee auto’s door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Beide auto’s kwamen te water in de naastgelegen wadi waar op dat moment ruim 1 meter water in stond.

Rond 20.00 uur kwamen twee auto’s door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Beide auto’s kwamen te water in de naastgelegen wadi waar op dat moment ruim 1 meter water in stond. De brandweer heeft 1 persoon gered uit het water en de overige 4 personen kunnen bevrijden uit de auto’s. Zij zijn met ambulances vervoerd naar een ziekenhuis.

Even leek het allemaal echt…, maar gelukkig was het maar een oefening. Met deze oefening werden de technische en medische vaardigheden getest van de brandweermannen en vrouwen. Eén slachtoffer die uit het water werd gered moest worden gereanimeerd en tijdens het bevrijden van de slachtoffers die bekneld zaten in de auto’s werd bijna elke hulpverleningsgereedschap wat op de brandweerauto ligt gebruikt. De oefening was geslaagd en leerzaam voor iedereen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com