Drie drankrijders betrapt achter het stuur

Geplaatst op 2 augustus 2015, om 13:50 uur

foto: Persbureau HeitinkARNHEM – De politie heeft op zaterdagavond en de daaropvolgende nacht meerdere mensen in de regio Arnhem betrapt die met drank op achter het stuur zaten. In een geval was een automobilist zelfs betrokken bij een ongeval.

Agenten kregen een melding van het ongeval aan de Beekhuizenseweg in Rheden. Ze troffen een auto aan die op de kant lag. De 49-jarige bestuurster uit Arnhem kwam tijdens het rijden in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. Ze raakte niet gewond. Toen agenten haar controleerden op alcoholgebruik blies ze 635 ug/l, veel meer dan is toegestaan.

Aan de Bronbeeklaan in Arnhem zagen agenten rond 4.00 uur een auto slingerend rijden. De 54-jarige bestuurder uit Arnhme bleek ook te diep in het glaasje gekeken te hebben. De man blies 680 ug/l, ruim drie keer zoveel als de maximaal toegestane hoeveelheid. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

En aan de Rijksweg in Renkum lieten agenten een man blazen die ruim twee keer teveel op had. Deze 47-jarige man uit Ingen bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.