Duitsers opgepakt met gestolen fietsen in Zeddam

Geplaatst op 28 augustus 2015, om 16:12 uur

politiestZEDDAM – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie drie mannen uit Emmerich aangehouden met acht gestolen fietsen in hun bus.

De politie zag rond 01.15 uur een grote witte bus met Pools kenteken rijden over de ‘s-Heerenbergseweg in Zeddam, en besloot de bus ter controle staande te houden. In de bus bleken acht identieke fietsen te staan, die kennelijk kort ervoor waren ingeladen ergens want de fietsen waren nog nat van de regen. De fietsen stonden op slot, maar de mannen in de bus hadden geen fietssleutels van de fietsen en konden ook niet verklaren van wie de fietsen waren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De fietsen stonden nog niet als gestolen geregistreerd, maar in verband met de verdachte omstandigheden zijn de mannen toch aangehouden op verdenking van heling. De verdachten, de fietsen en de bus zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

De fietsen bleken gestolen bij een vakantiepark in Braamt, die de fietsen gebruikt om te verhuren aan bezoekers van het park. Het park heeft aangifte gedaan van de diefstal. De drie verdachten, mannen van 20, 32 en 48 jaar oud, zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.