Straatroven in Arnhem

Geplaatst op 11 augustus 2015, om 11:22 uur

foto: Persbureau HeitinkARNHEM – In Arnhem zijn maandag op twee plaatsen straatrovers actief geweest. In één geval bleef het bij een poging, in het andere geval werd geld buitgemaakt. De politie heeft beide zaken in onderzoek en roept getuigen op te reageren.

Op het Jansplein bedreigde in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 01.45 uur een tot dusver onbekende man twee anderen met een mes en eiste hun geld op. De slachtoffers, twee mannen van 20 en 22 jaar uit Arnhem en Zevenaar meldden zich later bij de politie maar van de dader was geen spoor meer te bekennen. Het zou gaan om een wat oudere man met lang haar en een rode broek en een leren jas, hij zou een opvallend slecht gebit hebben.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 24-jarige vrouw werd maandagavond rond 19.50 uur op de Eindhovensingel van achter belaagd door een man met een mes. Maar toen het slachtoffer omkeek schrok de dader kennelijk en ging er zonder buit vandoor op een scooter. Hier ging het om een ongeveer 25 jarige man met Zuid-Europees uiterlijk, mollig postuur, dikke buik en een bol gezicht. De man had zwart stekelhaar met veel gel erin en reed op een zwarte scooter.