Vijf arrestaties voor hennepzaken in Dieren en Zevenaar

Geplaatst op 19 augustus 2015, om 16:25 uur

s_NKM_100910-41ZEVENAAR/DIEREN – De politie heeft in de afgelopen 24 uur in verschillende zaken mannen aangehouden omdat ze zich direct of indirect met de teelt van hennep bezighielden. In Zevenaar controleerde de politie een growshop, in Haalderen en Dieren werden de verdachten toevallig betrapt.

In Haalderen zagen agenten namelijk dinsdagmiddag op de Baalseweg een busje rijden dat slingerde. Ze vertrouwden het niet en controleerden de bestuurder. Meteen roken de agenten een sterke wietlucht, in het busje bleken jerrycans met een groeistof voor hennep te liggen. Ook lagen er hennepplanten in het busje. De 42-jarige bestuurder uit Hoogeloon is daarop aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Voorbereiding
Sinds 1 maart van dit jaar zijn de voorbereidingshandelingen voor de teelt van hennep ook strafbaar. Daarom worden growshops extra gecontroleerd, gisterenochtend gebeurde dat in Zevenaar. De growshop was daar al eens met een brief gewaarschuwd, toch stonden er alle benodigdheden om een wietplantage op te zetten. Ook werden er hennepresten gevonden. De inventaris van de growshop is in beslag genomen, twee mannen van 50 jaar uit Duiven zijn aangehouden.

Kleine kwekerij
Diezelfde ochtend stuitte de politie in Dieren op een kleine hennepkwekerij. Bij werkzaamheden aan een gebouw roken monteurs namelijk een sterke wietlucht. Agenten gingen kijken bij een woning aan de Kerkstraat en troffen daar een kleine hennepkwekerij met 10 planten. Ook lag er gedroogde wiet in huis. Twee Arnhemmers van 21 jaar die in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden.

De politie doet in al deze op zichzelf staande zaken onderzoek. Hennepteelt wordt hard aangepakt omdat het illegaal is en vaak gepaard gaat met vormen van zware criminaliteit. Bovendien zijn wietplantages vaak zo aangelegd dat er brandgevaar kan ontstaan, waardoor ook omwonenden gevaar kunnen lopen. Hebt u signalen dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Bel dan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000