Gespannen sfeer bij aankomst van vluchtelingen in Duiven - GelreNieuws.nl

Gespannen sfeer bij aankomst van vluchtelingen in Duiven

Geplaatst op 28 september 2015, om 20:53 uur

foto: Charles MollDUIVEN- Maandag is de gemeente Duiven in samenwerking met het Rode Kruis de hele dag bezig geweest om sporthal De Endesprong in het sportcomplex Triominos om te bouwen tot een tijdelijke opvangplaats. Toen de vluchtelingen aankwamen per bus ontstond er een gespannen sfeer door tientallen jongeren.

Er staan zo’n 300 bedden klaar, maar maandagavond kwamen er rond de 50 vluchtelingen in Duiven aan. De sporthal is deze week niet beschikbaar voor sportverenigingen maar de scholen kunnen hun gymlessen wel laten doorgaan. De opvang is voor maximaal 72 uur.

Uiterlijk donderdagavond zullen de vluchtelingen weer vertrekken naar een andere locatie en daarna is de sporthal weer beschikbaar voor de sportverenigingen. Medewerkers van het Rode Kruis stonden vanavond klaar om de mensen op te vangen. Ook was de politie ter plaatse gekomen, omdat jongeren de vluchtelingen stonden op te wachten.

Tijdens de aankomst van de bus begon er een gespannen sfeertje te komen door de jongeren. De politie heeft snel gehandeld en wist iedereen op ruime afstand te houden. Daarintegen hebben Duivense basisscholen tekeningen gemaakt om de vluchtelingen welkom te heten. De teksten zijn apart vertaald in het Arabisch.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com