Gestolen mobiel uit Juli terug gevonden in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Gestolen mobiel uit Juli terug gevonden in Apeldoorn

Geplaatst op 22 september 2015, om 14:52 uur

logo-politie-95x95APELDOORN – Eind juli werd een smartphone gestolen uit een kluisje in Apeldoorn. Half september controleerde de politie het register van een opkoper in Apeldoorn en ontdekte dat de telefoon daar te koop was aangeboden. Een 22-jarige man uit Apeldoorn kon voor heling worden aangehouden. De telefoon bleek helaas al te zijn doorverkocht.

De politie hecht veel waarde aan het tegengaan van heling. Heling houdt immers een heel aantal vermogensdelicten in stand zoals woninginbraken, overvallen, straatroof en fietsdiefstallen. Zonder helers geen stelers, of in ieder geval minder.

Opkopers van tweedehands goederen hebben de plicht een inkoopregister bij te houden. De politie voert regelmatig controles uit bij opkopers. Op steeds meer plaatsen in de eenheid Oost-Nederland wordt al gewerkt met het Digitale Opkopers Register (DOR) welke direct in verbinding staat met (politie)registers van gestolen goederen. Dit vereenvoudigd de controle aanzienlijk. Op deze manier wordt één van de belangrijkste afzetkanalen voor gestolen goederen (naast het internet) gefrustreerd.

Stop heling.

U kunt zelf ook heling tegengaan. De website stopheling.nl geeft op basis van het ingevoerde serienummer aan of een tweedehands goed als gestolen gesignaleerd staat bij de politie. Met de gelijknamige app kunt u deze serienummers, streepjescodes en kentekenplaten ook scannen, voordat u tot aanschaf besluit van het tweedehands goed. Bij een ‘hit’ kunt u meteen via stopheling.nl een melding doen aan de politie. Zo kunt u voorkomen dat u zich schuldig maakt aan heling! Met dezelfde app kunt u de serienummers van uw eigendommen ook goed vastleggen en in een mail bewaren, u kunt zelfs een foto toevoegen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com