Verdachte (17) aangehouden voor overval in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Verdachte (17) aangehouden voor overval in Apeldoorn

Geplaatst op 8 september 2015, om 13:05 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkAPELDOORN – Maandag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Rekken aangehouden op verdenking van het plegen van de overval op een tankstation aan de Deventerstraat in Apeldoorn op maandagavond 27 oktober 2014.

Een personeelslid werd toen door twee daders met een vuurwapen bedreigd en gedwongen de inhoud van de kas af te staan. Ook een binnenkomende klant kreeg een wapen op zich gericht.

Het overvallenteam van de politie stelde na de overval direct een uitgebreid onderzoek in, inclusief sporenonderzoek, buurtonderzoek en een paar dagen later een passantenonderzoek. Ook zijn camerabeelden van de overval verspreid via www.politie.nl , Dossier GLD en Opsporing Verzocht.

Bruikbare tip na Opsporing Verzocht
Na de uitzending van Opsporing Verzocht op 13 januari kwam een interessante tip binnen bij de politie. Daarop is door het overvallenteam verder gerechercheerd en uiteindelijk kwam de 17-jarige jongen als verdachte in beeld. Hij is maandag aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

De 17-jarige wordt naast de overval ook nog verdacht van bedreiging en drugshandel en is daar nu ook voor aangehouden. Het onderzoek naar de overige delicten en de tweede dader betrokken bij de overval op het tankstation aan de Deventerstraat is nog in volle gang.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com