A30 dicht na ongeval met vrachtwagen - GelreNieuws.nl

A30 dicht na ongeval met vrachtwagen

Geplaatst op 2 oktober 2015, om 18:16 uur

foto: Roland HeitinkEDE – De A30 is vrijdagmiddag in beide richtingen afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen. De wagen reed tussen Ede en Lunteren door de middenberm en kwam op de tegenovergestelde rijbaan tot stilstand. Een bestelbus kon het gekantelde voertuig niet meer ontwijken en knalde er tegenaan. Ook een personenauto is bij het ongeluk betrokken.

De chaos is groot nadat een vrachtwagen tussen Ede en Lunteren door de middenberm reed en op de tegenovergestelde rijbaan tot stilstand kwam. De lading van de vrachtwagen, kratten met tomaten en uien, kwam op het asfalt terecht. De ravage is groot. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt
Volgens de politie zijn er meerdere gewonden, van wie een ernstig. De chauffeur van de vrachtwagen raakte bekneld in zijn cabine.

Volgens de VerkeersInformatieDienst zal het bergen van de vrachtwagen en het opruimen van de groente nog tot 22.00 uur duren. Dan kan er weer verkeer gaan rijden, maar niet alle rijstroken zullen open zijn omdat de middenvangrail moet worden vervangen. En dat wordt nachtwerk, verwacht de VID.

Rijksweg 30 is een verbinding tussen Ede (A12) en Barneveld (A1). Door de afsluiting van de A30 staat er ook een lange file op de A1 richting Apeldoorn, die ook voor vertraging zorgt op de A28 bij Amersfoort. Op de A12 vallen de problemen mee, meldt de VID.
Tekst: De Telegraaf


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com