Aanrijding politievoertuig tijdens achtervolging in Zevenaar - GelreNieuws.nl

Aanrijding politievoertuig tijdens achtervolging in Zevenaar

Geplaatst op 26 oktober 2015, om 13:54 uur

foto: Politie ZevenaarZEVENAAR – Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht zijn twee personen aangehouden na een lange achtervolging vanuit industriegebied Hengelder in de richting van Didam. Daarbij zijn snelheden bereikt van meer dan 100 km/u in de bebouwde kom van Didam.

Politieagenten reden met een onopvallende politieauto over het industriegebied en werden, met hoge snelheid, ingehaald door een andere auto. Tijdens de achtervolging is meerdere malen de politieauto geraakt door de bestuurder van de auto. Daarbij is redelijke schade ontstaan aan de zijkant van de politieauto. Doordat beide auto’s in botsing kwamen op de Kerkstraat in Didam konden de collega’s de bestuurder tot stoppen dwingen. Hierop hebben collega’s de 21-jarige bestuurder en een 24-jarige medepassagier kunnen aanhouden.

Beiden zijn inwoners uit de gemeente Montferland. Bestuurder bleek een rijontzegging te hebben en tevens onder invloed van alcohol te zijn. De medepassagier vond het nodig om tijdens de aanhouding de collega’s uit te schelden. Beiden mogen zich nu in december gaan verantwoorden tegenover de rechter.

foto: Politie Zevenaar