Halloween in Brummen en Rheden - GelreNieuws.nl

Halloween in Brummen en Rheden

Geplaatst op 28 oktober 2015, om 12:47 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkBRUMMEN/RHEDEN – In Brummen en Rheden wordt vrijdag en zaterdag het jaarlijkse Halloween gevierd. Beide organisaties pakken groots uit.

Brummen:
Het Gelderse dorp Brummen staat op vrijdag 30 oktober weer in het teken van het griezelfeest Halloween. Onder de naam ‘Halloween Brummen’ worden door evenementenstichting MAD4Events voor de derde keer een lampionnenoptocht, Trick or Treat en spooktocht georganiseerd. De vorige twee edities trokken enkele duizenden bezoekers. Halloween Brummen wordt, net als voorgaande jaren, gefinancierd door de Ondernemersvereniging Brummen (OVB).

De lampionnenoptocht start om 18.00 uur in park ’t Goor aan de Goeman Borgesiusstraat en gaat vanuit daar richting Tolzicht, waar een ronde door het verzorgingstehuis wordt gemaakt. Vanuit Tolzicht gaat de tocht vervolgens richting het Marktplein alwaar de ondernemersvereniging klaarstaat met heerlijke warme chocolademelk. Aansluitend is er Trick or Treat bij de OVB winkeliers. Dat betekent dat kinderen in bijna elke winkel een snoepje kunnen halen. De organisatie roept deelnemende kinderen op verkleed deel te nemen aan deze activiteiten. Om 20.00 uur kunnen degene die de spooktocht willen lopen vanaf het Marktplein onder begeleiding van verkeersregelaars weer terug naar park ’t Goor.

De wachtrij van de spooktocht gaat open om 19.30 uur. Rond de vijver in park ‘t Goor wordt een griezelige route uitgezet. Er lopen meer dan 20 acteurs rond en er wordt onder meer gebruik gemaakt van licht-, geluids- en rookeffecten. Voor de spooktocht geldt een adviesleeftijd vanaf 9 jaar. De wachtrij voor de tocht begint ter hoogte van de speeltuin. Bezoekers wordt geadviseerd het park vanaf de Goeman Borgesiusstraat te betreden. Aan de kant van de G.K. van Hogendorpstraat is het park afgesloten. Aan het einde van de spooktocht kunnen bezoekers van de schrik bekomen onder het genot van een heerlijke pannenkoekensnack, geserveerd door Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve uit Brummen.

Rheden:
Zaterdag 31 oktober wordt de jaarlijkse Halloween avond georganiseerd bij de kinderboerderij aan de Brinkweg 1 in Rheden. Op deze avond is er een vernieuwde spooktocht, warme chocomelk en de kinderen kunnen ook broodjes bakken boven het vuur. Verder is de dierenweide volledig versierd in de sfeer van Halloween.

De begintijd is vanaf 19:00 en de toegangsprijs is €2,00 per persoon inclusief een consumptie bon. De spooktocht voor de allerkleinste is er een aangepaste tocht die om begint om 19:15 uur aansluitend voor de groten die ongeveer 19:45 uur begint. Het beloofd een gezellige maar ook enge avond te worden!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com