Politie laat ‘voetjes’ achter in Arnhem - GelreNieuws.nl

Politie laat ‘voetjes’ achter in Arnhem

Geplaatst op 30 oktober 2015, om 13:15 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – De politie heeft donderdag in Arnhem een preventiecontrole gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief, bedoeld om onder meer het aantal woninginbraken terug te brengen. Op verschillende adressen werden ‘voetjes’ achter gelaten, een bericht in de vorm van een voetafdruk om bewoners te wijzen op een situatie waar een verhoogde kans op inbraak was.

Tussen 18.00 en 22.00 uur togen zo’n 12 agenten de wijken Schuytgraaf, Kronenburg, Vredenburg en Rijkerswoerd in. Op tientallen adressen werden bewoners aangesproken en gewezen op risicovolle situaties. Daarbij valt te denken aan poortdeuren niet op slot en onafgesloten achterdeuren aan. De reacties van inwoners op de acties waren doorgaans positief. Veel mensen realiseerden zich niet hoe gemakkelijk ze het inbrekers maakten. Daar waar bewoners niet thuis waren lieten agenten de voetjes achter.

Tijdstippen

Uit de aangiftes van inbraken en insluipingen die de afgelopen tijd en voorgaande jaren hebben plaatsgevonden blijkt dat een deel van de inbraken wordt gepleegd tussen het eind van de middag en begin van de avond. Veel mensen eten standaard rond dat tijdstip. Als er in een woning rond die tijd geen licht brand, wijst dat vaak op de afwezigheid van de bewoners. Een dief kan op dat moment zijn slag slaan. Bij afwezigheid rond dit moment van de dag is het verstandig om verlichting met een tijdschakelaar in te stellen.

Enkele andere tips:

Maak gebruik van goed hang- en sluitwerk
Sluit ’s nachts ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht.
Toch een raampje open? Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan of een raam wat is voorzien van een goedkeurde barrièrestang of –rek.
Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot zitten.
Zorg voor goede buitenverlichting
Probeer hagen dusdanig te snoeien dat buurtgenoten de woning in de gaten kunnen houden.
Tips vindt u op internet op bijvoorbeeld www.politie.nl/onderwerpem/woninginbraak ofwww.politiekeurmerk.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com