AZC-avond met NVU in Rheden verloopt rustig

Geplaatst op 11 november 2015, om 11:51 uur

foto: Charles MollDE STEEG- De raadsbijeenkomst, dinsdagavond in het gemeentehuis van de gemeente Rheden, waar NVU-leden gebruik maakten van de inspreektijd, is rustig verlopen.

De gemeente Rheden had wel een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Zo was de publieke tribune in de raadszaal alleen toegankelijk voor inwoners van de gemeente Rheden en was er een videozaal ingericht voor overige toehoorders. Er was veel politie aanwezig,  zowel in de zaal als ook op de achtergrond. Toehoorders op de volle publieke tribune mochten geen enkele uiting doen, zelfs een klein applausje werd niet toegestaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de informatieve bijeenkomst over een mogelijk 2e AZC in deze gemeente waren er acht insprekers, waaronder twee NVU-leden. De raadsleden hoorden hun betoog aan en maakten aantekeningen. Er werden ook vragen gesteld door de raadsleden aan de insprekers, behalve aan de NVU.

Burgemeester Van Wingerden liet wel blijken dat ze de insprekers die tegen de komst waren niet tolerant vond. Daarop verlieten een aantal mensen boos de zaal. De locatie is nog niet bekend gemaakt, waardoor er nog geen direct betrokkenen zijn.