Massale politie-inzet en AT bij AZC De Koepel Arnhem - GelreNieuws.nl

Massale politie-inzet en AT bij AZC De Koepel Arnhem

Geplaatst op 25 november 2015, om 02:32 uur

foto: Charles MollARNHEM- Dinsdagavond rond 21.30 uur is de politie massaal uitgerukt naar azc De Koepel in Arnhem na onderlinge spanningen tussen asielzoekers en problemen met de beveiliging. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

De politie rukte met meer dan 20 politiewagens uit de hele regio uit naar de Wilhelminastraat in Arnhem. Er werd preventief ook een ambulance opgeroepen. Even later werd het ArrestatieTeam van de politie opgeroepen. Er verblijven zo’n 400 asielzoekers in de voormalige gevangenis van Arnhem. Er is één asielzoeker die buiten verblijft en niet meer wil eten. Binnen waren schermutselingen ontstaan.

Nadat het Arrestatieteam van de politie de gevangenis was binnen gegaan werden al snel drie aanhoudingen verricht. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Een groep mannelijke asielzoekers moesten buiten in de stromende regen blijven wachten en mochten niet naar binnen.

Inmiddels is de rust weer gekeerd en heeft de politie afgeschaald. De hongerstaker blijft voor De Koepel buiten in de kou en regen zitten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com