Wijkagent Hedy Rosendal te paard door Velp - GelreNieuws.nl

Wijkagent Hedy Rosendal te paard door Velp

Geplaatst op 26 november 2015, om 20:10 uur

Foto: Charles MollVELP- Wijkagent Hedy Rosendal reed vandaag te paard door haar wijk in Velp-Zuid. Die stunt was bedacht door collega’s van team IJsselwaarden bij haar afscheid van Velp.

Het zal je maar gebeuren dat je na een dienstverband van 26 jaar als wijkagent op een paard door je wijk mag rijden, waarbij je allerlei competentietesten moet doen of je nog wel geschikt bent. Hedy Rosendal deed het vol enthousiasme en overgave. Het moeilijkste onderdeel was nog wel om de rauwe eieren heel te houden die ze in haar jaszak moest doen.

Onder streng toezicht van collega’s begon ze op het Kemphaanplein opdrachten te doen die te maken hadden met balans en inzicht. Onder de vrolijke stralen van een herfstzonnetje speelde ze op haar gemak een spelletje schaak met een voor haar bekende wijkbewoner en zocht ze de balans op de wip-wap in het speeltuintje. Als een ervaren ruiter reed ze door de wijk naar het ROC. Daar moest ze de conciërge beschilderen op haar mountainbike zonder af te stappen.

Na een kopje koffie, niet het eerste van deze conciërge, reed ze onder begeleiding van een collega door naar het Churchillplein bij de plaatselijke COOP. Daar moest ze een mystery- guest ontmantelen. Na een stevige ondervraging lukte haar dat natuurlijk ook. Ze was cum laude geslaagd en kan zich opmaken voor haar nieuwe job bij de politie in Zutphen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com