‘Gangstergevecht’ loopt totaal uit de hand in Arnhem

Geplaatst op 11 december 2015, om 00:03 uur

Foto: Sjaak ChristiaanseARNHEM – Woensdagmiddag rond 14.30 uur werd de politie door meerdere bezorgde mensen gebeld dat er een ruzie gaande was op de Utrechtsestraat in Arnhem. Er zouden meerdere personen achter elkaar aan rennen en er werd zelfs een vuurwapen gezien.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Meerdere auto’s gingen ter plaatse maar troffen niks meer aan. Een paar minuten later werd de politie opnieuw gebeld dat de ruzie zich voortzette in een woning. Daarbij werd gezien dat een vuurwapen op iemands hoofd werd gezet. Alle beschikbare eenheden werden er op afgestuurd, de politieagenten trokken hun zware vesten aan en hielden rekening met het ergste.

Ter plaatse werden in de woning twee mannen aangetroffen die direct op de knieën werden geplaatst met de handen omhoog. De woning werd doorlopen op zoek naar mogelijk meer personen die in het bezit van een vuurwapen konden zijn. Er werden geen personen meer aangetroffen, maar het vuurwapen werd op een tafel aangetroffen evenals een draaiende camera. Wat bleek, de mannen bleken studenten te zijn van de Kunstacademie die bezig waren met een toneelstuk. Ze moesten een soort van gangstergevecht naspelen. Daarin zijn ze ruimschoots geslaagd.

Wel hebben ze een bekeuring gekregen voor het verstoren van de openbare orde. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen. Het pistool, dat nep was maar niet van echt te onderscheiden, werd in beslag genomen.