Zutphenaar door het lint en aangehouden in Doesburg - GelreNieuws.nl

Zutphenaar door het lint en aangehouden in Doesburg

Geplaatst op 19 december 2015, om 14:40 uur

foto Nicolaas KerkmeijerDOESBURG – Een 21-jarige Zutphenaar is vrijdagavond in Doesburg volledig door het lint gegaan. De man is door de politie aangehouden en wordt verdacht van een reeks strafbare feiten.

De man was, naar later bleek, die avond omstreeks 20.00 uur onder invloed van alcohol zonder toestemming in de auto van een familielid gestapt om naar zijn ex-vriendin in Doesburg te gaan. Zij had de relatie verbroken en kennelijk kon de man dat niet verkroppen.

Stopteken

Onderweg kwam hij op de Emmerikseweg in Zutphen agenten tegen die hem vanwege zijn hoge snelheid aan de kant wilden zetten voor een controle. De man weigerde echter gevolg te geven aan een stopteken. Vol gas ging de Zutphenaar er vandoor, waarna de agenten hem na een achtervolging in de omgeving van Doesburg kwijtraakten.

Tegenstribbelen
Op het adres van zijn ex-vriendin aangekomen vernielde hij een ruit van een woning en een auto. Ook ging hij zijn ex-vriendin te lijf. Een gewaarschuwde agent werd door de Zutphenaar van zijn motor getrapt en mishandeld waarna de hevig tegenstribbelende man met diverse agenten overmeesterd kon worden. De man zelf bleek ook gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com