Arnhemmers lopen brandwonden op door ontploffing container - GelreNieuws.nl

Arnhemmers lopen brandwonden op door ontploffing container

Geplaatst op 3 januari 2016, om 15:43 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Een ondergrondse container op de hoek van de Vinniusweg met de Voetiuslaan in Arnhem is zaterdagavond rond kwart over negen ontploft.

Twee ambulances kwamen ter plaatse om de slachtoffers te behandelen. Een 24-jarige man uit Arnhem raakte zwaar gewond, hij had ernstige brandwonden in zijn gezicht. Een 49-jarige Arnhemse had minder ernstige brandwonden, maar ook zij moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Uit eerste verklaring komt het verhaal naar voren dat de slachtoffers mogelijk vuilnis hadden weggegooid, en dat de container rond datzelfde moment ontplofte. Uit eerste onderzoek van de technische recherche rijst een sterk vermoeden van brandstichting. De ondergrondse container zal nu op een andere locatie verder worden onderzocht op sporen.

Gezien de verwondingen van de slachtoffers neemt de politie deze zaak hoog op. Er is een groep jongeren bij de container gezien, mogelijk hebben zij iets gezien dat hiermee te maken heeft. De politie komt met hen graag in contact.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com