Slachtoffers crash Arnhem hadden vuurwapens op zak - GelreNieuws.nl

Slachtoffers crash Arnhem hadden vuurwapens op zak

Geplaatst op 8 januari 2016, om 16:34 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkARNHEM/ NIJMEGEN [VIDEO]– Bij de slachtoffers van de auto crash in de nacht van donderdag op vrijdag op de Cattepoelseweg met de Hommelseweg zijn twee vuurwapens gevonden. Dat meldt de politie vrijdagmiddag.

Het ongeval gebeurde rond 1.50 uur toen de bestuurder van de witte auto door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en frontaal tegen een boom in de middenberm tot stilstand kwam. In de auto zaten in totaal 3 mannen, 2 Arnhemmers van 23 en 26 jaar en een 20-jarige man uit Nijmegen. Ze reden in de richting van de stad. Hulpdiensten schaalden groots op, zo kwamen er onder andere twee traumahelikopters – 1 uit Nijmegen, 1 uit Amsterdam- ter plaatse.

Personeel van de eerste hulp van het Radboudumc in Nijmegen keek vreemd op toen er bij een slachtoffer van een ongeluk op de behandeltafel een vuurwapen uit zijn broek rolde. Het andere vuurwapen werd al bij het ongeval gevonden door de politie. Het gaat om een balletjespistool en een gasalarmpistool.

“We willen graag weten waarom deze 3 mannen in het holst van de nacht met wapens – geschikt om iemand te bedreigen – zo hard reden”, zegt een politiewoordvoerder tegenover De Gelderlander.

Bloedproef
De politie wilde wel een bloedproef afnemen bij de 20-jarige Nijmeegse bestuurder om te zien of hij alcohol of drugs had gebruikt, maar de Nijmegenaar weigerde dat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com