Tientallen vluchtelingen in Arnhem onwel geworden - GelreNieuws.nl

Tientallen vluchtelingen in Arnhem onwel geworden

Geplaatst op 25 januari 2016, om 00:42 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM – De hulpdiensten zijn zondagavond rond 19.30 uur met spoed naar de noodopvang in koepelgevangenis De Berg in Arnhem gekomen. Onder de bewoners was paniek uitgebroken nadat 30 tot 40 bewoners onwel waren geraakt.

Zij vertoonden symptomen als koorts, diarree en overgeven. Een woordvoerder laat weten dat het waarschijnlijk gaat om een griepuitbraak. De eerdere berichten over een eventuele gevaarlijke stof, worden door de brandweer tegengesproken. Uit een meting is niets naar boven gekomen.

Bewoner
Een bewoner van de opvang laat weten dat er paniek was in de koepel. Zo’n 50 mensen zouden zich ziek voelen. Zeker 1 bewoner is per brancard naar buiten gebracht, een andere bewoner is door medebewoners naar buiten gedragen. Hoe het met die 2 mensen gaat, is nog niet duidelijk. Om de zieke asielzoekers te behandelen is een medische post ingericht.

Opgesloten
De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse. Zij hebben onder andere een mobiel commandocentrum is ingericht. 2 ambulances zijn het terrein van het voormalige gevangeniscomplex binnengereden. De bewoners zelf mogen niet naar buiten. Een bewoner laat weten dat de beveiliging alle uitgangen heeft afgesloten.

Tekst bron: De Gelderlander

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com