Veiligheidsdag trekt ongeveer 800 bezoekers in Brummen - GelreNieuws        

Veiligheidsdag trekt ongeveer 800 bezoekers in Brummen

Geplaatst op 23 januari 2016, om 18:27 uur

Foto: Melvin Cornelissen/Persbureau HeitinkBRUMMEN– Zaterdag 23 januari hielden de Brummense hulpdiensten een veiligheidsdag in Brummen. Over de hele dag zijn er zo’n 800 bezoekers geweest.

Er was van alles te zien; niet alleen een politiewagen, brandweerwagen of een ambulance, maar ook je zien hoe een hennepkwekerij eruit ziet. Daarnaast waren er verschillende voorlichtingen over veilig leven.

De hulpdiensten gaven een gezamenlijke demonstratie: De politie kreeg via het nieuwe Whatsapp systeem een melding van een verdachte auto die door de wijk heen reed. De politie zette de achtervolging in, daarbij boste de auto tegen een tegenligger aan. De politie hield de bestuurder van de vluchtende auto aan en bracht haar over naar het Politiebureau. In de andere auto zat een bestuurder die raakte door de botsing beknelt en moest door de brandweer en het ambulance personeel worden bevrijdt. Kinderen en hun ouders vonden het geweldig en keken hun ogen uit.

Over verschillende basisscholen waren kleurplaten uitgedeeld en het comité maakte vandaag de winnaars daarvan bekent. De hulpdiensten kijken terug op een geslaagde dag.