Viertal aangehouden na gooien van inbrekersgereedschap op de A50

Geplaatst op 30 januari 2016, om 16:46 uur

s_NKM_111118-16BEEKBERGEN – Vrijdagavond 29 januari heeft de politie vier mannen uit Den Bosch aangehouden nadat de politie hen ter controle staande wilde houden langs de A50. Voordat de auto stopten werden diverse inbrekersspullen uit de auto gegooid, met schade aan in ieder geval één medeweggebruiker tot gevolg.

De politie zag de auto rond 21.30 uur rijden op de A50 ter hoogte van Beekbergen en wilde de auto staande houden toen bij controle van het kenteken bleek dat de auto mogelijk eerder gebruikt was door woninginbrekers. De bestuurder negeerde het volgteken van de politie in eerste instantie, waarna een aantal spullen uit de auto gegooid werden, waaronder koevoeten en handschoenen. Minstens één medeweggebruiker liep hierdoor schade aan haar auto op omdat ze over een koevoet heen reed. Mogelijk hebben meer mensen later ontdekt dat ze schade hebben opgelopen, zij kunnen aangifte doen via politie.nl.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen de politie ook het zwaailicht aanzette gaf de bestuurder uiteindelijk toch gehoor aan het volgteken van de politie en kwam de auto op de vluchtstrook tot stilstand. De inzittenden zijn aangehouden wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig en/of gevaarlijk rijgedrag. Het bleek te gaan om vier twintigers uit Den Bosch. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.