Hennepkwekerijen in Arnhem, Doetinchem en Zutphen - GelreNieuws        

Hennepkwekerijen in Arnhem, Doetinchem en Zutphen

Geplaatst op 18 februari 2016, om 14:05 uur

HennepGELDERLAND – Op verschillende adressen in Arnhem, Doetinchem, Duiven en Zutphen heeft de politie woensdag hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Er werden in totaal vier arrestaties verricht.

Op de Looierstraat in Arnhem troffen agenten na tips via Meld Misdaad Anoniem een kwekerij aan in een bedrijfspand. De kwekerij bleek te zijn ondergebracht in de kelder. In twee afzonderlijke ruimtes werden ruim 600 hennepplanten aangetroffen. De huurder, een 40-jarige vrouw uit Lelystad, werd aangehouden.

Doetinchem
In een huis aan de Ampsen in Doetinchem werd na tips via Meld Misdaad Anoniem een kwekerij aangetroffen met 165 planten. Die waren al geknipt en hingen inmiddels te drogen. De bewoners, een 35-jarige vrouw en een 46-jarige man, werden aangehouden.

Duiven
Tijdens een zoektocht naar een veroordeelde in Duiven stuitten agenten in een huis aan de Koekoeksbloem op een kwekerij met ruim 100 planten. In een van de slaapkamers was een kweektent ondergebracht. De gezochte bleek ook de 33-jarige bewoner. Hij zit voorlopig vast.

Zutphen

Na een melding van een verdachte situatie in een huis aan De Border in Zutphen ontdekten agenten dat er hennep geteeld werd. De zolder bleek te zijn ingericht als hennepkwekerij met ruim 350 planten. Het huis maakte verder een verlaten indruk. In deze zaak is de politie nog op zoek naar de verantwoordelijken voor de hennepteelt.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook