Pascale (16) overleeft treinongeval Rheden: ‘Ze zei niets, zo erg was ze geschrokken’

Geplaatst op 16 februari 2016, om 11:56 uur

FOTO ROLAND HEITINKRHEDEN – Een engeltje op haar schouder had de 16-jarige Pascale van der Meer uit Soest toen ze met haar scooter zaterdagavond werd aangereden door een trein op de onbewaakte spooroverweg aan de Lentesteeg in Rheden.

Twee dagen later laat Pascale weten aan De Gelderlander dat ze een blauwe plek op haar been heeft en dat haar hand een beetje pijn doet. Ze is er nog wat beduusd van wat haar allemaal is overkomen.

Ze was die dag klaar met stage lopen bij Theo Jansen, eigenaar van de paardenstal en De Kruishorst. Haar vriendin uit Velp, waar ze momenteel logeert, heeft haar laten weten dat het eten klaar is en dus rond 18.30 uur stapt Pascale op haar scooter. José Warmerdam die nog op dat moment bij De Kruishorst aan het werk is, ziet het allemaal ineens gebeuren. Een vreselijke klap. “Ik ging dood van schrik”, vertelt ze.

De trein raakt de achterkant van de scooter en de 16-jarige wordt gelanceerd. “Toen ik een paar seconden later bij haar kwam, zei ze niets, zo erg was ze geschrokken”, vertelt Warmerdam aan De Gelderlander. De scooter van Pascale lag een paar meter verder in stukken tegen het prikkeldraad.

De trein maakte na de botsing direct een noodstop. De machinist en de conducteur gingen direct kijken. Toen ze zagen dat de tiener nog leefde, konden ze hun geluk niet op.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook